Студенти ТНТУ успішно завершили навчання за програмою подвійних дипломів

Щиро вітаємо випускників кафедри комп'ютерних наук Малаховського Олександра та Радчука Максима з успішним завершенням спільної освітньої програми подвійних дипломів в Університеті прикладних наук міста Шмалькальден (Німеччина).

Впродовж чотирьох років навчання за освітнім рівнем «бакалавр» хлопці поетапно здобували знання в обидвох університетах. Фінальним етапом цієї програми стало успішне проходження підсумкової державної атестації в Україні та захист дипломної роботи в Німеччині. Під час виконання дипломного проекту Малаховський Олександр працював над темою «Централізований моніторинг мережевого трафіку в Private Cloud», а Радчук Максим зробив дослідження на тему «Удосконалення автоматизації робочого процесу за допомогою використання фреймворків для аналізу даних».

Слід зазначити, що процес захисту дипломної роботи в Німеччині відрізняється від аналогічного українського насамперед тим, що дата захисту не фіксована. Її необхідно попередньо узгодити з керівником і рецензентом роботи, після чого інформацію про тему, час та місце захисту дипломного проекту розміщують на дошці оголошень. Всі бажаючі можуть бути присутніми під час доповіді основних результатів роботи. Після презентації та відповідей на поставлені запитання керівник та рецензент обговорюють роботу та виставляють оцінку. Загалом оцінка за дипломний проект складається з двох складових - попередньої оцінки керівника письмової роботи та результатів захисту. Студенти отримали схвальні відгуки німецьких викладачів та отримали хороші оцінки.

Бажаємо хлопцям ентузіазму, сил та натхнення для підкорення нових вершин.

Наступного навчального року учасниками даної програми подвійних дипломів стануть ще двоє студентів напряму «Комп'ютерні науки» та один студент напряму «Комп'ютерна інженерія».