Першокурсники Пулюєвого вишу стали студентами

1 вересня 2017 року у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбулись урочистості з нагоди початку нового навчального року. Центральною подією свята стала урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти.

Привітати першокурсників першовересневого дня прийшли батьки, викладачі, вище керівництво університету, а також почесні гості — заступник Тернопільського міського голови Леонід Бицюра, заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа, народний депутат України Тарас Пастух.

Опісля винесення Державного прапора, хоругви університету та хоругв факультетів ведучі дійства запросили до вітального слова ректора професора Петра Володимировича Яснія. Очільник вишу привітав повноправних членів університетської громади — випускників шкіл, випускників Малої академії наук, підготовчого відділення університету та випускників коледжів, які входять до складу університету. Так, цьогоріч за університетські лави вперше сядуть 1564 студенти, а загалом за всіма показниками ОКР у виш вступило 1965 студентів.

Ректор зазначив: «Обравши наш університет, ви обрали своє успішне майбутнє. Наш вуз є одним із провідних навчально-наукових, інженерних та культурних центрів Західної України та член Європейської асоціації університетів. В університеті працює висококваліфікований науково-педагогічний персонал. Більше 70% викладачів — це кандидати наук, доценти, доктори наук, професори. Серед них лауреати Державної премії в галузі науки і техніки, заслужені діячі науки і техніки, заслужені винахідники України, заслужені працівники освіти, заслужені діячі мистецтв, заслужені працівники фізичної культури і спорту. Славу університету примножують і наші студенти. Це відмінники навчання, стипендіати Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної ради України, стипендіати фонду Івана Пулюя, переможці Всеукраїнських олімпіад і змагань».

«І, мабуть, не випадково те, що зовсім нещодавно наш університет отримав сертифікати, які підтверджують відповідність системи управління якістю вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Один із сертифікатів виданий німецьким сертифікаційним органом "DQS-Group"(31400225 QM15 від 31.08.2017 укр. (PDF, 736.8 KiB) та 31400225 QM15 від 31.08.2017 нім. (PDF, 720.4 KiB) ), який входить в трійку лідерів серед сертифікаційних органів у світі, що свідчить про міжнародне визнання якості освітньої діяльності. Інший сертифікат єдиного міжнародного зразка IQNet (DE-31400225 QM15 (PDF, 105.0 KiB) ), виданий міжнародною сертифікаційною мережею (зі штаб квартирою у м. Берн, Швейцарія), що об'єднує 37 провідних органів з сертифікації в 34 країнах світу. Міжнародний сертифікат IQNet дозволяє ТНТУ без додаткових аудитів оформити сертифікат ISO 9001 будь-якого з членів міжнародної мережі, що є підтвердженням міжнародного визнання Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя», — додав ректор.

Свій виступ Петро Володимирович завершив такими словами: «Студентські роки — це незабутні роки молодості, але й це роки отримання знань і умінь, які ви повинні винести золотим надбанням зі стін університету. Любіть своє покликання, любіть своїх батьків, які благословляють вас сьогодні в доросле життя».

Академічну спільноту на щасливий новий навчальний рік благословили духовний капелан університету отець Ярослав Шевчук та отець Василь Мокрицький, останній, як батько студента 1-го курсу.

Традиційним стало прийняття студентами-першокурсниками урочистої присяги. Її текст зачитали студент 1-го курсу факультету комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії Мокрицький Микола та студентка 1-го курсу факультету інженерії машин, споруд та технологій Тучак Ілона.

Також студенти поклали квіти до погруддя видатного вченого Івана Пулюя в головному корпусі університету, який названий на честь цього талановитого науковця, видатного світового вченого та українського патріота.

Вітання своїм молодшим колегам передали і студенти-старшокурсники, вони побажали, щоб роки навчання були наповнені новизною знань і самоудосконаленням, науковими дослідженнями й пошуками, добрим настроєм, спілкуванням та творчими проектами.

Тож у добру путь, студентська молоде! Здивуй світ!