ТНТУ отримав сертифікати міжнародного стандарту ISO

Стратегія розвитку вищої освіти України передбачає застосування європейських принципів і підходів до задоволення зростаючих потреб потенційних споживачів освітніх послуг. Саме тому, для вирішення цих завдань у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя запровадили досвід найкращих зразків і моделей вищої освіти, створених на базі міжнародних стандартів.

Відповідно до рішення Органу сертифікації 31 серпня 2017 року Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя отримав сертифікати, які підтверджують відповідність системи управління якістю вимогам міжнародного стандарту ІSO 9001:2015. Перші два сертифікати українською та німецькою мовами видані німецьким сертифікаційним органом «DQS-Group», який входить в трійку лідерів серед сертифікаційних органів у світі, що свідчить про міжнародне визнання якості освітньої діяльності.

Ще один сертифікат єдиного міжнародного зразка IQNet, виданий міжнародною сертифікаційною мережею (зі штаб квартирою у м. Берн, Швейцарія), що об'єднує 37 провідних органів з сертифікації в 34 країнах світу. Міжнародний сертифікат IQNet дозволяє ТНТУ без додаткових аудитів оформити сертифікат ISO 9001 будь-якого з членів міжнародної мережі, що є підтвердженням міжнародного визнання Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Зазначимо, результативне функціонування система управління якістю (СУЯ), підтверджене сертифікатом ISO 9001, дає низку переваг, серед яких поліпшення управління університетом, зростання конкурентоспроможності, розширення переліку країн громадяни яких здобуватимуть освіту в ТНТУ, участь у міжнародних програмах та проектах із залученням грантів, додаткове підвищення рейтингу та іміджу університету, інтеграція до європейського освітнього простору.