Міжнародний день студентського спорту у ТНТУ

Щороку 20 вересня відзначається Міжнародний день студентського спорту. Це свято було започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативою Міжнародної федерації студентського спорту (FISU).

Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України і Спортивна студентська спілка України запрoсили усі вищі навчальні заклади України долучитися до цієї ініціативи.

Кафедра фізичного виховання і спорту організувала зустріч з випускникoм нашого університету – дворазовим фіналістом Олімпійських ігор, багаторазовим призером чемпіонатів України, Європи і світу – Олександром Волинцем.

Олександр провів зі спортсменами – плавцями нашого університету показове тренування та естафету, ознайомив студентів з основними положеннями Кодексу честі олімпійця, розповів про свій особистий спортивний шлях.

Доцент кафедри, триразовий призер чемпіонатів світу з гирьового спорту Зіновій Кульчицький ознайомив студентів з олімпійською символікою та з правилами естафети олімпійського вогню.

Завідувач кафедри Я.В. Курко закликав студентів вести рухомий спосіб життя, адже фізична культура і спорт є надійним джерелом доброго настрою, оптимізму, здоров'я і довголіття.