ТНТУ отримав доступ до міжнародної електронної наукової бази даних Scopus

У Міністерстві освіти і науки України 19 вересня 2017 р. затверджено наказ № 1286 «Про надання доступу вищим навчальним закладам і науковим установам, що знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки України, до електронних наукових баз».

В перелік вищих навчальних закладів і наукових установ, що знаходяться у сфері управління МОН України, яким надається доступ до електронних наукових баз даних увійшов Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Університету за кошти держбюджету надано доступ до міжнародної електронної наукової бази даних Scopus.

Зазначимо, можливість безкоштовно користуватися науковою базою даних Scopus отримали 68 вищих навчальних закладів та наукових установ України після проведення конкурсного відбору. Комісією враховувано такі критерії, як спосіб організації доступу до електронних наукових баз даних, можливість надання такого доступу іншим організаціям, кількість публікацій у наукових журналах, що включені до Web of Science, Core Collection та Scopus, тощо.

Scopus — це найбільша у світі реферативна база даних і наукометрична платформа, яка була створена в 2004 р. видавничою корпорацією Elsevier. Ресурс індексує понад 21 500 рецензованих наукових журналів (близько 60 млн. записів) різних галузей знань — природничих наук, математики, інженерії, технології, охорони здоров’я та медицини, соціальних і гуманітарних наук, а також 130 000 книг. Вищезазначена платформа відстежує відомості про цитування та розраховує різноманітні дослідницькі метрики.

Доступ до цієї найавторитетнішої міжнародної електронної наукової бази даних — це можливість стежити за міжнародними науковими дослідженнями, отримувати актуальну та якісну інформацію зі своєї тематики, співпрацювати з іноземними партнерами, отримувати відомості щодо цитованості.