До Дня захисника Вітчизни в університеті згадували
українських героїв

12 жовтня 2017 року напередодні Дня захисника Вітчизни, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці в університеті в рамках Тижня української вишиванки відбувся ряд заходів, спрямованих на виховання у студентської молоді національного патріотизму та збереження історичної пам'яті.

Цього дня студенти ТНТУ зустрілися із бійцями 2 Окремої тактичної групи Добровольчого Українського Корпусу. На зустріч завітали побратими покійного Степана Стефурака - друг «Берест» Павло Тарасенко, друг «Історик» Володимир Романюк та керівник ідеологічного відділу цього корпусу Ірина Драгущак. Добровольці розповіли студентам про горнило боротьби, яке пройшли, починаючи з Майдану, продовжуючи бойовими діями на Донбасі. Ознайомили із тактикою ведення бойових дій, інженерною та збройною підготовкою, тактичною медициною та способами надання допомоги пораненим у військово-польових умовах. А про ідеологічні засади національного визволення та державотворення вела мову Ірина Драгущак.

Також в університеті провели реквієм в пам'ять про Степана Стефурака та за усіма загиблими українськими героями, до якого долучились студенти, викладачі, працівники та адміністрація навчального закладу. Молебень за душі убієнних служив духовний капелан університету отець Ярослав Шевчук. В пам'ять про померлих присутні поділились освяченим хлібом та запалили свічі.