Програма Балтійського Університету у ТНТУ відкриває нові можливості для студентів та викладачів

9 - 10 жовтня 2017 року у м. Упсала, Швеція відбулась конференція у рамках реалізації Програми Балтійського Університету (Baltic University Programme – BUP), учасником якої з 2011 року є Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Представником нашого університету на даному заході була к.е.н., доцент кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва Мельник Лілія Миколаївна.

Участь у конференції взяли представники університетів зі Швеції, Фінляндії, Німеччини, Польщі, Латвії, Литви, Білорусі, Росії та вищих навчальних закладів з Тернополя, Львова і Чернігова.

Програма Балтійського Університету (BUP) об’єднує європейські вищі навчальні заклади Балтійського регіону, є своєрідною освітньо-дослідницькою мережею, до якої входять понад 225 університетів зі всієї Європи. Будучи інноваційною мережею за своїм характером, BUP прагне знайти нові шляхи взаємодії університетів, між університетами та суспільством, мати сильні місцеві та міжнародні освітні колективи. Програма акцентує на трьох основних аспектах освіти й досліджень: сталий розвиток, охорона довкілля та розвиток демократії.

Метою програми є підтримка ключової ролі університетів у демократичному, мирному та сталому розвитку. Це досягається шляхом розробки університетських курсів, підтримки міждисциплінарних дослідницьких кооперацій та участі в міждисциплінарних проектах у співпраці з партнерами програми, органами влади, муніципалітетами.

Програма передбачає ряд можливостей, відкритих для професорсько-викладацького складу, студентів й аспірантів університету:

  • участь у конференціях для дослідників, викладачів та студентів;
  • літні курси для студентів та викладачів на польському вітрильнику «Фредерик Шопен»;
  • навчальні курси для викладачів з метою розвитку викладацької діяльності;
  • малі фінансові гранти для магістрів, бакалаврів та аспірантів;
  • можливості для науковців опублікувати свої праці;
  • можливості розроблення та участі у науково-дослідницьких та навчальних проектах (для прикладу, Erasmus+).

Висловлюємо щиру подяку за організацію даного заходу представникам секретаріату BUP: директору Маделайн Гранвік, менеджеру мережі Марії Хейні, адміністратору Людмилі Бабак та іншим.