ТНТУ та Університет прикладних наук міста Шмалькальден розширюють співпрацю у рамках програми подвійних дипломів

30 - 31 жовтня 2017 року в університеті з робочим візитом перебував професор факультету інформатики Міхаель Цебулла з Університету прикладних наук міста Шмалькальден (Німеччина).

Міхаель Цебулла зустрівся з ректором, студентами факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії та абітурієнтами з тернопільських шкіл. Під час зустрічі сторони виявили бажання розширити програму подвійних дипломів для інших спеціальностей факультету та для освітнього рівня магістр (в.т.ч. англійською мовою навчання) та розглянули можливості для участі у програмах академічної мобільності Європейського Союзу.

Нагадаємо, що співпраця між Тернопільським національним технічним університетом імені Івана Пулюя та Університетом прикладних наук міста Шмалькальден (Німеччина) розпочалася у 2012 році.

Програма подвійних дипломів з Університетом прикладних наук міста Шмалькальден реалізується за освітнім рівнем «бакалавр» зі спеціальностей «Комп’ютерні науки» та «Комп’ютерна інженерія». Планується розширити програму для спеціальностей «Кібербезпека», «Програмна інженерія», «Галузеве машинобудування», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

Програма двох дипломів реалізується в декілька етапів. Впродовж перших двох (трьох) років навчання студенти навчаються в ТНТУ, згодом їдуть на 2 семестри навчання в Німеччину. Крім того, студенти мають унікальну можливість пройти практику протягом 3-4-х місяців в німецькій компанії чи на підприємстві.

У 2016-2017 навчальному році перших два студенти факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії успішно завершили навчання за програмою подвійних дипломів в Університеті прикладних наук міста Шмалькальден та в ТНТУ.

Для запису бажаючих студентів на програму подвійних дипломів з Університетом прикладних наук міста Шмалькальден (Німеччина) просимо звертатись до заступника декана з міжнародної роботи факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії доцента, к.т.н. Загородної Наталії Володимирівни та у відділ міжнародних зв’язків університету к. 44, корпус №2.