Пишемо Всеукраїнський диктант національної єдності

9 листопада 2017 року, у День української писемності та мови, відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності під гаслом «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

Цю унікальну акцію Національна радіокомпанія України започаткувала ще 2000 року. Відтоді щороку українці – від великого до малого – можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою і зберегли її для нащадків.

Як правило, текст – авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису – складається з близько 150 слів. Диктор читає його в прямому ефірі двічі. У студії на Хрещатику, 26 диктуватиме традиційно автор шкільних підручників з української мови та літератури, доцент Київського університету імені Б. Грінченка Олександр Авраменко.

Кожен охочий може долучитися до акції та написати диктант просто біля приймача. Далі – за бажанням – можна відправити роботу на Українське радіо для перевірки, а можна дочекатися, поки текст з’явиться на сайті чи буде підбито підсумки в прямому ефірі, та перевірити власноруч. До розгляду приймаються лише рукописи. Надсилати можна традиційні, паперові листи, а з 2014 року – і в електронному вигляді. В другому випадку роботу слід відсканувати або сфотографувати і надіслати на електронну пошту: rd@nrcu.gov.ua

Радіодиктант – це дуже простий і доступний кожному жанр колективної творчості.
Бо він єднає усіх незалежно від віку, освіти, життєвого досвіду чи соціального статусу.
Бо він дарує особливе відчуття причетності до творення спільної справи.
Бо писати радіодиктант можна будь-де і будь з ким!
Бо радіодиктант змушує наші серця завмирати в унісон на кожному розділовому знакові.

Пишемо радіодиктант 9 листопада 2017 року, ручки й папір готуємо на 12:00.

Про це можна багато писати, але радіодиктант – це те, що варто хоча б один раз НАПИСАТИ.

Приєднуйтеся! Ми не перевіряємо грамотність, а єднаємося навколо мови!

Запрошуємо усіх охочих студентів, професорсько – викладацький склад університету, які вільні від занять, долучитися до написання радіодиктанту.

Що? Всеукраїнський диктант національної єдності
Де? Читальна зала науково-технічної бібліотеки ТНТУ
Коли? 9 листопада 2017 року, початок о 12.00, текст звучатиме о 12:30

Координатори:

Кафедра української та іноземних мов