Всеукраїнський радіодиктакт національної єдності об'єднав політехніків довкола рідної материнської мови

9 листопада — особливий день для нашої держави — День української писемності та мови. День, від якого віє особливим теплом, натхненням і вірою. З нагоди святкування щороку українці в Україні та у всьому світі пишуть Всеукраїнський диктант національної єдності.

У Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя вкотре перевіряли свої знання з орфографії та пунктуації всі охочі. Більше сотні студентів та викладачів приєдналися до масштабного міжнародного мовного флешмобу під гаслом «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета». Локацією для написання радіодиктанту стала читальна зала науково-технічної бібліотеки університету.

О 12.00 на Першому каналі Українського радіо розпочалась годинна програма, присвячена радіодиктанту Національної єдності. А вже о 12.30 зазвучав текст диктанту, який зачитав доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників і посібників із української мови Олександр Авраменко. Короткий, але емоційний текст, присвячений одній з найулюбленіших тем українців — пісенній творчості — торкнувся найглибших струн душі присутніх та нагадав про неоціненний внесок, який українська пісня зробила у збагачення духовності та підвищення моральних якостей всього людства.

Учасники написання диктанту поділилися своїми враженнями, зазначивши, що розуміють важливість проведення цієї акції, адже це дає змогу не тільки перевірити власний рівень грамотності, але ще й відчути високу громадянську відповідальність, патріотичне піднесення та впевненість у тому, що загальна популяризація української мови сьогодні є дуже важливою, особливо серед молоді.

За умовами проведення акції власні роботи охочі надіслали для перевірки на адресу Українського радіо.