ТНТУ та Університет прикладних наук Шмалькальден розпочинають набір студентів на програму подвійних дипломів
з інженерної механіки

21 - 23 лютого 2018 року в університеті з робочим візитом перебував професор Еміль Колєв, заступник декана з міжнародної роботи факультету інженерної механіки Університету прикладних наук Шмалькальден (м. Шмалькальден, Німеччина).

Робочою групою з впровадження українсько-німецької програми подвійних дипломів з інженерної механіки під керівництвом проректора з міжнародного співробітництва, завідувача кафедрою обладнання переробних та харчових виробництв, професором, д.т.н. Тетяною Вітенько спільно з професором Емілем Колєвим було узгоджено навчальний план та графік навчального процесу програми подвійних дипломів.

Першим кроком реалізації даної програми у 2018 році стане направлення на безкоштовне навчання до міста Шмалькальден студентів третього курсу спеціальності «Галузеве машинобудування», включаючи студентів, які здобудуть освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста. Навчання в німецькому університеті буде проводитись англійською або німецькою мовою за спільним навчальним планом. На четвертому курсі студенти продовжать навчання в ТНТУ та після успішного закінчення навчання отримають два дипломи бакалавра українського та німецького взірця.

У ході візиту професор Еміль Колєв зустрівся з ректором, професором Петром Яснієм, деканами та адміністрацією факультету інженерії машин, споруд та технологій та факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії. Під час зустрічей було розглянуто питання визнання освітніх документів студентів про успішність, розширення програми подвійних дипломів для освітнього ступеня магістр та збільшення програм академічної мобільності. Відбулись також презентації програми подвійних дипломів для студентів університету, Тернопільського технічного коледжу та абітурієнтів із Технічного ліцею.

Зазначимо, що на даний час в Університеті прикладних наук Шмалькальден навчається чотири студенти факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії зі спеціальностей «Комп’ютерні науки» та «Комп’ютерна інженерія». У 2017 році двоє випускників університету вже отримали дипломи бакалавра Університету прикладних наук Шмалькальден.

Всіх охочих взяти участь у програмі подвійних дипломів бакалавра з Університетом прикладних наук міста Шмалькальден (Німеччина) просимо звертатись у відділ міжнародних зв’язків університету к. 44, навч. корпус №2.