Доктор філософії Себастіан Рутковські прочитав ряд лекцій
для студентів і викладачів

З 26 по 29 березня за програмою ERASMUS+ в нашому університеті перебував з робочим візитом представник Опольського політехнічного університету (Інститут фізіотерапії, факультет фізичного навчання та фізіотерапії) доктор філософії Себастіан Рутковські.

В рамках візиту Себастіан Рутковські відвідав музей Івана Пулюя та прочитав для студентів і викладачів кафедри біотехнічних систем ряд лекцій на тему «Віртуальна фізіотерапія».

Зокрема, у ході лекцій було розкрито питання реабілітації хворих з неврологічними розладами. Були представлені програми, які застосовуються в сучасній фізіотерапевтичній практиці при відновленні рухових та розумових функцій, що базуються на віртуальній реальності. Дані новітні технології допомагають відтворити необхідний робочий простір для тренування моторних навичок, забезпечити інтерактивний зворотній зв'язок і високу інтенсивність реабілітації. На жаль, на теренах України подібні технології віртуальної реальності ще не залучені, тому дана лекція вказала на пріоритетні напрямки розвитку галузей вітчизняної біомедичної інженерії.

Також Себастіан Рутковські ознайомився із тематикою науково-дослідних робіт кафедри.

Колектив кафедри щиро вдячний за надзвичайно цікавий матеріал та отриманий в ході спілкування досвід.