Про те, якими є актуальні питання організації навчання іноземних студентів в Україні говорили учасники міжнародної конференції

2 травня 2018 року на базі університету розпочала роботу ІV Міжнародна науково-методична конференція «Актуальні питання організації навчання іноземних студентів в Україні». Відкриття конференції відбулося за участю Другого Секретаря Посольства Індії в Україні пана Брахата Сінг Бішту, директора Українського державного центру міжнародної освіти Олени Шаповалової, ректора університету професора Петра Яснія, проректора університету Тетяни Вітенько, директора Центру міжнародної освіти ТНТУ Богдана Ковалюка.

Метою зустрічі представників Українського державного центру міжнародної освіти, Посольства Індії в Україні, Інформаційно-іміджевого центру МОНУ, факультетів по роботі з іноземними студентами, центрів міжнародної освіти, науковців та викладачів було обговорення актуальних питань нормативно-правового забезпечення та стандартів міжнародної освіти в Україні, інтернаціоналізації вищої освіти та її впливу на українську освітню систему, організацію навчального процесу для студентів-іноземців, організаційних та виховних заходів для соціальної адаптації іноземних студентів із різних регіонів світу.

У ході конференції запрошені учасники обговорили зміни законодавчої та нормативної бази з питань прийому та організації навчання іноземних громадян в Україні, порушили проблемні питання особливостей визнання документів про освіту іноземних громадян в Україні та розглянули особливості освітніх систем різних країн.

На конференції йшла мова про особливості викладання навчальних дисциплін англійською мовою, про роль інформаційних технологій під час викладання фундаментальних і професійно-орієнтованих дисциплін студентам-іноземцям. Конференція дала змогу вдало продемонструвати методики викладання української мови як іноземної та використання народних традицій України як засобу мовної адаптації іноземних студентів.