Перспективи набору на навчання іноземних громадян

У рамках проведення ІV Міжнародної науково-методичної конференції «Актуальні питання організації навчання іноземних студентів в Україні» відбувся круглий стіл за участю ректора університету, член-кореспондента НАН України Петра Яснія, проректора з міжнародного співробітництва Тетяни Вітенько та директора Центру міжнародної освіти Богдана Ковалюка з представниками 19 суб’єктів господарювання, які здійснюють набір іноземців на навчання в Україні.

Учасники круглого столу обговорили правові засади, сучасний стан організації прийому та набору іноземних громадян на навчання в Україні, перспективи відбору та направлення на навчання іноземців у ТНТУ імені Івана Пулюя на 2018 - 2019 навчальний рік.

Відповідно до стратегії позиціонування нашого університету на міжнародному ринку освітніх послуг починає функціонувати власна система набору на навчання іноземних громадян. Вона ґрунтується на основі відкритої співпраці з кращими випускниками факультету по роботі з іноземними студентами та компаніями-посередниками, з неухильним дотриманням вимог чинного законодавства, що забезпечить високу якість підготовки фахівців із числа іноземних громадян. Представники компаній-посередників домовилися з адміністрацією університету про взаємообмін інформацією, про успішність і супровід іноземних громадян в освітньому процесі.

У результаті досягнутого консенсусу, учасники круглого столу погодилися співпрацювати на засадах доброчесності та порядності: сприяти поширенню правдивої інформації про університет і його освітні програми за кордоном, посилаючись на офіційні веб-ресурси ТНТУ, залучати Центр міжнародної освіти, деканати факультетів до прямих контактів із абітурієнтами та їхніми батьками під час організації та проведення вебінарів і рекламних кампаній в країнах походження майбутніх студентів університету.