Щиро вітаю Вас з Днем незалежності України!

Наша держава, наш народ святкують уже 18-ту річницю, відколи справдилася споконвічна мрія усіх українців –-- бути повновладними господарями на власній, прекрасній і благодатній землі. Майже тисячу років, з часів Київської Русі, наш народ прагнув жити вільно, дотримуючись своїх традицій та звичаїв і не зазнаючи жодних поневірянь та утисків від чужинців. Але шлях до незалежності виявився довгим і тернистим, всіяним жертвами й стражданнями рідного народу. Тому 24 серпня навіки закарбувалося у серці кожного національно свідомого українця, увійшло в історію нашої молодої держави золотою сторінкою її біографії, започаткувавши нову епоху в житті нашої самобутньої країни. Адже День незалежності законодавчо закріпив наші вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, культурного піднесення.

Нехай вистраждане багатьма поколіннями, щедро зрошене сльозами та кров’ю, а через це –-- святе і чисте свято Незалежності, з духмяним серпневим запахом українського хліба, принесе у кожну домівку щастя і добробут, порозуміння та згуртованість, мир і любов.

Міцного здоров’я Вам, бадьорості духу, успіхів у всіх починаннях –– на славу та процвітання нашої рідної й неподільної України!

З глибокою повагою,
ректор Тернопільського
державного технічного
університету ім.І.Пулюя
Петро Ясній