Проблеми сучасних технологій розглянули на міжнародній конференції науковці

Міжнародна науково-технічна конференція «Фундаментальні та прикладні проблеми сучасних технологій» відбулася минулого тижня та була присвячена 100-річчю з дня заснування НАН України та на вшанування пам’яті Івана Пулюя (100-річчя з дня смерті). Участь у її роботі взяли науковці, аспіранти, студенти університету.

Конференція викликала неабияке зацікавлення серед широкого кола громадськості, адже на конференції йшлося про феномен Івана Пулюя та про роль його особистості в становленні Української науки (доповідь к.і.н., доц. О.І.Рокіцького «Життя присвячене науці та Україні»).

Учасники конференції також обговорили фізико-технічні основи розвитку нових технологій, сучасні технології в машино- та приладобудуванні, проблеми електротехніки та енергозбереження, фундаментальні проблеми харчових біо- та нанотехнологій та ін.

Проблематика конференції була висвітлена у пленарних доповідях — к.т.н, доц. Я.В.Литвиненка «Основи методології сегментації циклічних сигналів», д.т.н., проф. О.П.Марущака «Механіка руйнування: сучасні досягнення та нові можливості», д.т.н., проф. Т.І.Рибака «Дослідження напружено-деформівного стану штанги обприскувача широкої розгортки»

Загалом на конференцію було подано 206 тез доповідей від 592 учасників.

За підсумками конференції видано збірник тез доповідей.