Безпека на дорозі стосується кожного

9 липня 2018 року в Головному управлінні Національної поліції в Тернопільській області представники кафедри транспортних технологій та механіки зустрілися з керівником Нацполіції Тернопільщини генералом Олександром Богомолом.

На зустрічі за участю завідувача кафедри, д.т.н., проф. Поповича П. В., к.т.н., доц. Матвіїшина А.Й., к.т.н., доц. Дзюри В.О., к.т.н., ст. викл. Шевчук О.С. було розглянуто шляхи вдосконалення методів та засобів покращення безпеки дорожнього руху на автомобільному транспорті з позиції мультидисциплінарного забезпечення реалізації заходів, передбачених Стратегією підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року.

Сторони обговорили розслідування злочинів проти безпеки руху та експлуатації автомобільного транспорту, поліпшення безпеки доріг та дорожньої інфраструктури, вдосконалення системи підготовки і перепідготовки фахівців, що працюють у сфері автомобільного транспорту з наголосом на важливість об'єднання зусиль державних органів і наукової спільноти ТНТУ для оптимізації організації дорожнього руху, пасажирських перевезень з метою попередження дорожньо-транспортних пригод на автомобільному транспорті, зменшення рівня травматизму та смертності на дорогах.

Також науковці університету взяли участь в екскурсії у відомчий музей управління Нацполіції Тернопільщини, який очолює керівник обласної поліцейської ветеранської організації (випускник ТНТУ) Головатий Г.В.