Жінок-науковиць запрошують на міжнародну конференцію «Perspektywy Women in Tech Summit 2018»

Представник факультету комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії к.т.н., ст. викладач кафедри програмної інженерії Цуприк Галина Богданівна взяла участь в інформаційній зустрічі на базі Українсько-Польського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського, де було проанонсовано міжнародну конференцію в рамках Європейського проекту «Perspektywy Women in Tech Summit 2018», що відбудеться 27–28 листопада 2018 р. у Варшаві (Республіка Польща).

Учасникам зустрічі в Києві повідомили, що саміт вперше дасть змогу залучити представниць Центральної та Східної Європи, а також Центральної Азії до популяризації внеску жінок в майбутнє ІТ-технологій.

Умови щодо залучення та можливості участі студенток, аспіранток і вчених-жінок з України детально висвітлила п. Б’янка Сівінська — керівник європейського проекту «Women in Tech Summit» та доповнив президент Польської освітянської фундації «Perspektywy» п. Вальдемар Сівінський. На їхню думку, конференція стане місцем зустрічі жінок з галузі механотроніки, робототехніки, електроніки, нанотехнологій, телекомунікацій, інформаційних технологій та суміжних напрямків.

Показовим є те, що вперше саміт такого рівня організовується виключно для жінок та дасть змогу учасницям ознайомитись з сучасними тенденціями ІТ-технологій та вдосконалити і поглибити свій рівень, а спонуканням до кар’єрного росту може стати не лише безпосередня зустріч, а й особисте спілкування з керівниками відомих світових high-tech компаній, таких як: Citi, Ericsson, Goldman, Google, Intel, P&G, Samsung, 3М, The Boston Consulting Group, Credit Suisse, Dell, Digital/McKinsey, Amazon, Aptiv, Electrolux, IGT, Microsoft, NatWest, RBS, Schneider Electric, Siemens. Партнерами саміту виступають IEEE, European Commission, Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji, Ambasada Statów Zjedneczonych Ameryki, Fulbright Polska, Innovators Stowarzyszenie Top 500.

Також на зустрічі у Києві було оголошено конкурс на гранти проекту для поїздки на конференцію до Варшави (Україні виділяється квота в 100 грантів). Заявки можуть подавати повнолітні студентки, магістрантки, аспірантки та випускниці, що закінчили навчальний заклад не пізніше останніх 5 років. Докладно з умовами та вимогами конкурсу можна ознайомитися на офіційній сторінці факультету комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії в мережі Facebook.