ТНТУ та Університет прикладних наук міста Шмалькальден розширюють горизонти співпраці

22 вересня 2018 року в університеті з робочим візитом перебував професор Маркус Хорнунг, начальник відділу міжнародного співробітництва Університету прикладних наук Шмалькальдена (м. Шмалькальден, Німеччина).

Робочою групою з впровадження українсько-німецької програми подвійних дипломів під керівництвом проректора з міжнародного співробітництва Тетяни Вітенько спільно з професором Хорнунгом було узгоджено навчальний план та графік навчального процесу програми подвійних дипломів з інженерної механіки.

Першим кроком реалізації програми у 2018 році стане направлення на навчання до міста Шмалькальден студентів третього курсу спеціальності «Галузеве машинобудування». Навчання в німецькому університеті буде проводитись англійською або німецькою мовою за спільним навчальним планом. На четвертому курсі студенти продовжать навчання в ТНТУ та після успішного закінчення навчання отримають два дипломи бакалавра українського та німецького взірця.

У ході візиту професор Маркус Хорнунг, зустрівся з ректором, професором Петром Яснієм, заступниками деканів з міжнародного співробітництва факультету інженерії машин, споруд та технологій (ФМТ) та компютерно-інформаційних систем і програмної інженерії (ФІС). Під час зустрічей було розглянуто питання визнання освітніх документів студентів про успішність, розширення програми подвійних дипломів для освітнього ступеня магістр та збільшення програм академічної мобільності.

Зазначимо, що на даний час в Університеті прикладних наук Шмалькальден навчається четверо студентів факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії зі спеціальностей «Комп’ютерні науки» та «Комп’ютерна інженерія». У 2017 році двоє випускників університету вже отримали дипломи бакалавра Університету прикладних наук Шмалькальден.