Університетська спільнота традиційно писала диктант національної єдності з радіоефіру у День української писемності та мови

9 листопада 2018 року в Україні писали Всеукраїнський диктант національної єдності. Подія, яку проводить «Українське радіо» уже вісімнадцятий рік поспіль, приурочена до Дня української писемності та мови.

У стінах Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя диктант писали студенти, викладачі та працівники вишу. За ініціативи викладачів кафедри української та іноземних мов Ігоря Петровича Равліва та Лесі Тарасівної Назаревич читальна зала науково-технічної бібліотеки університету ледь вміщала всіх охочих, які долучилися до масштабного мовного флешмобу.

Виявили бажання написати радіодиктант не тільки українські студенти, а й іноземні студенти ТНТУ. І це вони зробили, завітавши у радіостудію Тернопільської філії Суспільного мовлення.

Написання Всеукраїнського диктанту національної єдності проходило під гаслом #пишеморазом, щоб ще раз підкреслити основну мету диктанту — єднання навколо мови.

Уже за кілька тижнів буде оприлюднено список тих, хто не зробив у тексті жодної помилки. Загалом, за увесь час проведення радіодиктантів було перевірено понад 250 тисяч робіт, а написано їх кілька мільйонів.