Університет відчинив свої двері для випускників шкіл та коледжів

18 листопада 2018 року у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя провели День відкритих дверей, на який завітали абітурієнти з різних куточків міста та області.

У читальній залі науково-технічної бібліотеки, де проходив захід, майбутні студенти та батьки переглянули відеоролик про університет та зустрілися з керівництвом і професорсько-викладацьким колективом навчального закладу.

Ректор університету, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Петро Ясній ознайомив присутніх з навчально-матеріальною базою вишу, особливостями організації освітнього процесу та перевагами вищої технічної освіти, яку можна здобути у Технічному університеті м. Тернополя. Серед названих ним пріоритетів — якісна дуальна освіта за всіма напрямками і спеціальностями; програми академічної мобільності та програми подвійних дипломів; оплачувана практика на високотехнологічних підприємствах Польщі, Німеччини, Литви; літні мовні школи за кордоном; навчання англійською мовою за бакалаврськими та магістерськими спеціальностями; широкий спектр пропозицій щодо працевлаштування від Ради роботодавців; можливість отримати під час навчання міжнародні сертифікати від регіональної мережевої академії СІSСО та інших провідних сертифікаційних центрів, які функціонують на базі ТНТУ; можливість навчатися на військовій кафедрі та отримати офіцерське звання.

Детальну інформацію про спільні програми академічної мобільності, міжнародні студентські програми, практики та стажування студентів за кордоном випускники шкіл почули від проректора з міжнародного співробітництва, доктора технічних наук, професора Вітенько Тетяни Миколаївни.

Про участь у міжнародній практиці та навчанні за кордоном безпосередньо розповіли учасники міжнародних програм: студент факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії Кохан Василь, учасник програми Еразмус плюс в Університеті Валенсії (Іспанія); студент факультету інженерії машин, споруд та технологій Худик Олег, учасник програми Еразмус плюс в Каунаському технічному університеті (Литва); студенти факультету економіки та менеджменту Галяберда Андрій, Фармега Юрій та Рудюк Ірина, учасники програми Еразмус плюс в Університеті прикладних наук в Нисі (Польща).

З особливостями вступної кампанії, умовами та правила прийому до університету у 2019 році ознайомив присутніх відповідальний секретар приймальної комісії Кобельник Володимир Романович.

Діяльність ІТ-компанії «Скалхайф», яка активно долучається до працевлаштування випускників університету, представив член Ради роботодавців та співзасновник компанії Віталій Бревус.

Завершився захід зустріччю із деканами факультетів та ознайомчими екскурсіями навчальним закладом.