Науковці та студенти обмінялися ідеями та практичними розробками у сфері сучасних технологій

Молоді вчені, зацікавлені трансформаціями сучасних технологій у світі, стали учасниками VІІ Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів «Актуальні задачі сучасних технологій», що днями відбулася в університеті. Цьогоріч особливу увагу учасники конференції приділили економічному аспекту впровадження сучасних технологій та обговорили інновації у фінансовому секторі.

Загалом на конференцію було подано 422 тези доповідей від 1023 учасників.

Конференція працювала за напрямками:

  • фізико-технічні основи розвитку нових технологій;
  • нові матеріали, міцність і довговічність елементів конструкцій;
  • сучасні технології в будівництві, машино- та приладобудуванні;
  • комп’ютерно-інформаційні технології та системи зв’язку;
  • електротехніка та енергозбереження;
  • фундаментальні проблеми харчових біо- та нанотехнологій;
  • економічні та соціальні аспекти нових технологій.
  • сучасні технології на транспорті.

На пленарному засіданні виступили учасники з Університету прикладних наук в Нисі (Польща) — Daria Błachut, Daria Jachymska, Klaudia Karpińska, Joanna Wdowiuk, Dominik Wojciechowski з доповідями «Форми фінансування нових технологій в Польщі» та «Нові технології у фінансовому секторі». Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя представили молоді вчені Лілія Мельник «Сталий розвиток підприємств в Україні: проблеми та можливості забезпечення», Роман Михайлишин «Дослідження енергоефективності вантажно-розвантажувальних операцій з використанням вакуумних захоплювальних пристроїв», Віталій Паньків «Обгрунтування параметрів гвинтових конвеєрів з комбінованими робочими органами».

Відкрили конференцію ректор університету заслужений діяч науки і техніки України, д.т.н., проф. Петро Ясній та професор Університету прикладних наук в Нисі (Польща) Zofia Wilimowska.

Збірники тез доповідей Ⅶ Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів „Актуальні задачі сучасних технологій“