В університеті обговорили проблеми людей з особливими потребами

До Міжнародного дня людей з інвалідністю в університеті відбулася зустріч з депутатом Тернопільської обласної ради, мешканцем нашого міста з інвалідністю першої групи Олександром Баштою.

У своїй лекції «Це може статись з кожним. Люди з інвалідністю в Україні. Життя і Проблеми» Олександр Башта поділився власною історією та досвідом, як намагатись поводитись так, щоб інвалідність не заважала жити повноцінним, нормальним життям. В розмові зі студентами співбесідник зазначив, що Міжнародний день людей з інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем людей з інвалідністю, захисту їхніх прав, гідності, благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному, культурному житті.

"Зараз я мрію про те, щоб змінилося ставлення до людей із обмеженими можливостями. Ще багато чого треба зробити. Важливо дати їм сміливість, надихнути жити, і проблема не лише у суспільстві чи у ставленні оточення. Їм самим потрібно бути мужніми, щоб кинути суспільству виклик і також брати на себе обов’язки", — наголосив тернополянин.