Перший Індо-Європейський Центр в Україні на платформі Індо-Європейської Освітньої Фундації відтепер діятиме в ТНТУ

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя активно працює у напрямку реалізації стратегії інтернаціоналізації вищої освіти та розвиває міжнародну співпрацю.

30 січня 2019 року ректором ТНТУ проф. Петром Яснієм та генеральним директором Індо-Європейської Освітньої Фундації (ІЄОФ, Варшава, Польща) Ренатою Жуковською було підписано Угоду про створення першого в Україні Індо-Європейського Центру як представництва ІЄОФ.

Метою відкриття Індо-Європейського Центру при ТНТУ є створення унікальної інституційної платформи для академічного, неакадемічного та виробничого співробітництва між Індією, Україною та іншими країнами ЄС на базі ІЄОФ, що:

  • сприятиме розвитку можливостей для українських, індійських та європейських університетів проводити спільну науково-дослідну роботу;
  • заохочуватиме індійських студентів здобувати вищу освіту в Україні за всіма освітніми рівнями;
  • підтримуватиме розвиток та просування культурної спадщини України в Індії та Індії в Україні;
  • забезпечуватиме інформування про сучасні можливості залучення інвестицій в Індії та Україні та покращення двосторонніх бізнес-відносин.

У ході зустрічі, в котрій також взяв участь керівник напрямку наукової співпраці ІЄОФ проф. Анджей Дабковські, сторонами було обговорено основні цілі створення Індо-Європейського Центру при ТНТУ та напрямки його подальшої роботи.