Університет відзначив День народження Івана Пулюя

4 лютого 2019 року у Центрі науки Тернополя академічна громада, науковці, вчителі та школярі гучно відсвяткували день народження нашого видатного земляка, фізика та електротехніка, перекладача та громадського діяча Івана Пулюя, ім'я якого носить Тернопільський національний технічний університет.

Захід розпочався із вступного слова члена-кореспондента НАН України, ректора ТНТУ, професора П.В. Яснія. Про віхи життя, наукові здобутки та громадсько-політичну діяльність Івана Пулюя розповів доцент Олександр Рокіцький. Понад 120 учасників були зачаровані розповіддю знаного українського астронома Івана Климишина «Іван Пулюй – піонер у формуванні української наукової фізико-астрономічної термінології». Доцент Олександр Крамар познайомив присутніх із найновішими дослідженнями космосу з використанням X-променевих обсерваторій, які стали можливими завдяки технологічному поступу, що базується на відкриттях Пулюя. Більше сотні зацікавлених школярів по-новому поглянули на історію краю, розвиток наукових досліджень та сучасну науку. Сподіваємося, для них Іван Пулюй став ближчим і зрозумілішим.

Запрошуємо на наступні заходи, які проводитиме університет, зокрема на науково-популярні лекції «Горизонти науки» в рамках Всеукраїнського фестивалю науки у травні цього року, наукові пікніки та фестивалі фізичного експерименту!