Індо-Європейський Центр про можливості університету в Індії

Доцент кафедри економіки та фінасів Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя, керівник напрямку індо-європейського співробітництва, Ірина Крамар у складі Європейської делегації відвідала Індію з робочою поїздкою.

Європейську делегацію очолював Прадіп Кумар, президент Індо-Європейської Освітньої Фундації (ІЄОФ), Польща. Членами делегації були: Рената Жуковська, генеральний директор Індо-Європейської Освітньої Фундації, Польща; Екатеріна-Даніела Зека, директор Європейського центру документації та аналізу менеджменту / маркетингу в промисловості, Університет “Dunarea de Jos”, Галац, Румунія; Сільвіус Станчу, директор департаменту трансферу та навчання технологій, університет "Dunarea de Jos" Галац, Румунія; Анна Опалка, керівник відділу зовнішніх зв'язків та міжнародного співробітництва при Університеті прикладних наук, Ниса, Польща, координатор ІЄОФ.

Робочий візит до Індії був спрямований на представлення освітнього й дослідницького потенціалу університету та визначення можливих напрямів подальшої співпраці між двома країнами.

У ході візиту Ірина Крамар взяла активну участь у заходах, спрямованих на налагодження зв’язків та можливостей співпраці між Україною та Індією.

Індо-Європейською Освітньою Фундацією (Польща) було підписано Меморандум про взаєморозуміння з двома індійськими університетами – Університетом м.Патна та Національним університетом права Дхармашастра, Джабалпур. Підписавши даний Меморандум, індійські університети стали академічними партнерами ІЄОФ і зможуть отримати доступ до платформи ІЄОФ в Україні через Індо-Європейський Центр в ТНТУ. Під час зустрічей з представниками індійських університетів було обговорено можливості співпраці з ТНТУ в освітній та дослідницькій сферах.

Під час Інтерактивної зустрічі з представниками Торгово-промислової палати штату Біхар, Фонду Біхар та багатьох інших експертів, було обговорено можливості подальшої співпраці між Україною та штатом Біхар. Однією із сфер співпраці була визначена освітня діяльність. За словами Міністра уряду штату Біхар Шрі Сушил Кумар Моді: "Біхар має найбільшу кількість молодого покоління, яке може скористатися цією співпрацею і матиме нагоду здобути освіту в європейських університетах". В ході дискусії було зазначено, що більшість індійських студентів, які в даний час навчаються в Україні, походять саме зі штату Біхар. Ірина Крамар презентувала можливості ділового співробітництва між Україною та Індією, зокрема у сферах сільського господарства, ІТ та промисловості.

Європейська делегація також взяла участь у Міжнародному семінарі з місцевого самоврядування, який відбувся в Національному університеті права Чанакія. Під час семінару було представлено особливості місцевого самоврядування в Україні та перспективи розвитку Тернопільської області в контексті співпраці з Індією.

Важливим заходом під час робочого візиту до Індії була дводенна міжнародна конференція, що відбулася в Університеті Савітрібай Фюле Пуне «Вплив соціальних медіа на мир і безпеку». Ірина Крамар була одним із спікерів, представивши доповідь про вплив генерації D на сучасні світові процеси в освіті та бізнесі.

Індо-Європейський Центр в ТНТУ висловлює щиру подяку:

п. Прадіпу Кумару та п. Ренаті Жуковській за сприяння в організації робочого візиту представника ІЄЦ ТНТУ до Індії.

п. Шрі Сушил Кумар Моді, міністру Уряду штату Біхар; п. С.П. Сінгх, професору, декану факультету соціальних наук Національного університету права Чанакія; п. Віджей Харе, професору, директору міжнародного центру Університету Савітрібай Фюле Пуне, декану факультету безпек та стратегічних наук за сприяння, організацію та проведення заходів, що відкривають нові можливості співпраці між Україною та Індією!