Творчий студент ТНТУ власноруч змайстрував електровелосипед

Електровелосипед своїми руками. Звичайна рама, підручні матеріали — студент довів, що такий виріб з мінімальними витратами зробити можливо.

Павло Романишин — студент третього курсу факультету інформаційних технологій та електроінженерії. У 20 річному віці хлопець вирішив змайструвати власний електровелосипед. Для цього розібрав старий телевізор й іншу техніку, деякі деталі все ж купив за власну стипендію. Обійшовся такий транспорт хлопцеві в 10 тисяч гривень. Тим не менше, каже, його характеристики непогані. Заряду акумулятора вистачить на 60 кілометрів. А розганяє велосипед швидкість до 50 км за годину. Робив велосипед впродовж зимових канікул.

«Конкретно ця модель — тестова. Тут я перевіряю різні інновації: титанатний акумулятор, мотор на магнітах, велофару зробив, але не знаю чи буде працювати, треба перевірити. В подальшому планую виготовляти такі велосипеди комерційно. Зараз він страшнуватий, але це тестова модель», — розповідає студент.

Загалом, це не єдиний виріб електрика-схемотехніка. Захоплюється винахідництвом хлопець ще з шкільного віку. Тож сьогодні вдома у Павла саморобна електростанція. Якраз власною електроенергією студент заряджає свій транспорт. Та інколи, каже виникають певні проблеми. «Моєму проекту потрібна допомога, прошу пожертвувати мені непотрібні акумулятори від телефонів чи ноутбуків. А також для іншого проекту мені потрібні жорсткі диски від комп’ютерів в будь-якому стані. Буду вдячним за допомогу», — звертається Павло.

«Всю розробку деталей та моделі Павло виконував сам. Нам дуже приємно, що є такі студенти, що хочуть самостійно розробляти. Звичайно, попередньо він підходив, запитував, але в загальному все робив самостійно», — розповідає про свого студента викладач кафедри комп'ютерних технологій та голова ради молодих вчених ТНТУ Роман Золотий, який усіляко підтримує всі починання і проекти молодого винахідника.

Джерело: Т1 Новини