Недопущення політичної агітації у закладах освіти

Шановні колеги!

До Міністерства освіти і науки України надходить інформація щодо залучення учнів закладів освіти до участі в акціях і заходах окремих політичних партій та поширення у закладах освіти партійної агітації.

Одним з принципів освіти в Україні є її незалежність від політичних партій, громадських і релігійних організацій.

Відповідно до статті 31 Закону України «Про освіту» політичні партії (об'єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти.

Керівництву закладів освіти, педагогічним, науково-педагогічним і науковим працівникам, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам забороняється залучати здобувачів освіти до участі в заходах, організованих політичними партіями (об'єднаннями), крім заходів, передбачених освітньою програмою.

Міністерство засуджує розміщення будь-якої партійної агітації у закладах освіти, проведення політичних акцій та залучення до них учасників освітнього процесу.

Просимо вжити дієвих заходів щодо недопущення у закладах освіти політичної агітації, просування політичного брендингу та використання приміщень закладів освіти для розміщення громадських приймалень.

З повагою Заступник Міністра
Павло Хобзей