V Міжнародна науково–технічна конференція
«Стан і перспективи харчової науки та промисловості»

10 - 11 жовтня 2019 року на базі університету відбулася V Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості». Організатором заходу виступила кафедра харчової біотехнології і хімії Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя за підтримки Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Ґжицького (м. Львів, Україна), Могильовського державного університету продовольства (м. Могильов, Республіка Білорусь), Польської Академії Здоров'я (м. Жешув, Республіка Польща), Національного аграрного університету (м. Нітра, Словаччина), Національного університету «Львівська політехніка» (Україна), ГО «Науково-технічне товариство» (м. Львів, Україна), Міністерства освіти та науки України.

На конференцію було подано 108 тез доповідей з України, Республіки Білорусь та Польщі.

Конференцію відкрив проректор з наукової роботи професор Рогатинський Роман Михайлович. Привітали учасників конференції заступник директора компанії «Агропродсервіс» Откидач Іван Васильович, завідувач відділення економіки та туризму Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола Добровольська Світлана Ярославівна, декан факультету інженерії машин, споруд та технологій Лещук Роман Ярославович, директор інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Марченко Михайло Маркович, голова компаній ПРАТ «Тернопільський молокозавод» Ковальчук Віталій Володимирович.

З нагоди проведення Міжнародної науково-технічної конференції «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» та з нагоди Дня працівників харчової промисловості начальник відділу міжнародного співробітництва і туризму Тернопільської міської ради Кашицький Володимир Володимирович нагородив подяками міського голови працівників кафедри: Кухтин М.Д., Сельський В.Р., Карпик Г.В., Сторож Л.А., Лісовська Т.О., Копчак Н.Г., Лялик А.Т.

Під час роботи конференції одночасно проходила виставка харчової продукції підприємств та виробників: Компанії «Агропродсервіс», ВАТ «Опілля», ПРАТ «Молокія», Компанії Фрут – Арт, ТОВ «ЛІЛІАК», Приватного підприємства «Файний пекар».

V Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» проводилася з метою висвітлення основних результатів наукових досліджень, здобутків, відкриттів у харчовій науці за останні роки в Україні та світі, а також представлення досягнень провідними виробниками харчових продуктів у нашому регіоні. Разом з тим, у конференції було висвітлено широке коло питань щодо безпеки, якості та експертизи харчових продуктів, стандартизації, сертифікації сировини і харчових продуктів в проекції нових національних стандартів.