Студенти побачили фільм про Степана Стефурака

13 листопада 2019 року в університеті вперше показали дві документальні кінострічки про історії бійців, які загинули на Сході України, — «Казаха» Віктора Матюхіна та «24-го» Степана Стефурака.

У 2014 році навчаючись на третьому курсі університету, Степан Стефурак став добровольцем українського корпусу «Правий сектор», він боронив територіальну цілісність і незалежність країни та загинув від мінометних пострілів поблизу села Піски на Донеччині.

Побачити фільм зібрались студенти, викладачі, керівництво вишу, а також приїхали батьки Степана Стефурака.

Ректор університету Петро Ясній наголосив, що своєю відвагою і мужністю Степан Стефурак показав, як ми маємо любити країну, в якій ми живемо, а його вчинок буде ще одним нагадуванням про те, що дорогою ціною дається мир і спокій в країні та у нашому місті для того, щоб студенти могли вільно ходити на заняття і кожен з нас міг жити і працювати у незалежній Українській державі.

Ректор подякував батькам, що виховали достойного сина та зазначив, що вони завжди можуть розраховувати на підтримку університетської спільноти, адже пам’ять про Степана Стефурака уже нероздільна з історією університету.

Представлення фільму відбулось у рамках проєкту «Здобули життя вічне у бою», над яким працювали бойові побратими Степана Стефурака — Сергій Коновал та Михайло Ухман.

У зйомках фільму взяли участь побратими — друг «Галичанин» та друг «Дідо», мати Світлана та батько Степан, брати Василь та Іван, тітка Марія Процюк, однокласниця Мар’яна Угрин, а також викладачі університету — Тетяна Винник та Оксана Децик.

Сергій Коновал та Михайло Ухман розповіли, що наразі вже є відзнято п’ять фільмів, в майбутньому планують створити ще до двадцяти стрічок. Організатори сподіваються, що історії полеглих героїв змінять світогляд багатьох українців.