На міжнародний форум — за інноваціями

20 листопада 2019 року студенти груп ММ-11, МП-11 і ММ-21 факультету інженерії машин, споруд та технологій під керівництвом викладачів кафедри конструювання верстатів, інструментів та машин к.т.н. Гагалюка А.В. і к.т.н. Сеника А.А. відвідали XVIII Міжнародний промисловий форум, який проходив упродовж трьох днів у Міжнародному виставковому центрі в м. Києві.

Цей захід проводиться щорічно і одночасно є найбільшою промисловою виставкою України, яка з 2005 року входить до переліку провідних світових промислових виставок, офіційно сертифікованих та визнаних Всесвітньою асоціацією виставкової індустрії (UFI), що є найвищим рівнем світового визнання для виставки.

Міжнародний промисловий форум включає в себе спеціалізовані виставки у галузі металообробки, машинобудування, зварювання та суміжних галузей. Учасниками виставки є провідні промислові підприємства України і закордону. Щорічно під час форуму презентуються новітні промислові технології, обладнання, інструменти, комплектуючі, послуги. Варто зауважити, що цього разу виставка за масштабом була більшою, ніж у попередні роки. На стендах було представлено універсальні металорізальні верстати та інструменти, верстати з ЧПК, устаткування для електричної, гальванічної, хімічної обробки металу, лазерне устаткування і технології, електроприводи і редуктори, устаткування для технологічного оснащення, автоматизація виробництва, автоматизовані мережі управління технологічними процесами, інжинірінг, експлуатація, послуги в сфері АСУТП, мережі з ЧПУ, CAD/CAM мережі, автоматизований контроль виробничих процесів, контрольне обладнання та прилади, автоматизація об'єктів промисловості.

Для викладачів кафедри конструювання верстатів, інструментів та машин та студентів факультету інженерії машин, споруд та технологій стало доброю традицією відвідувати Міжнародний промисловий форум. Цьогорічний форум для технарів — уже третій. Загалом за 2016-2019 роки виставку відвідало близько 60 студентів кафедри конструювання верстатів, інструментів та машин і кафедри технології машинобудування.