Історичні та літературні герої знов ожили на сцені ТНТУ

Коли мистецтво переплітається з історією, народжується простір магічного. Тоді в сучасному приміщенні технічного століття чари візерунків та символів далекої глибини починають шепотіти та промовляти, а одягнуті у прекрасні мальовничі строї юнаки та юнки перетворюються в історичних та літературних героїв, які творять вже свою магію — магію театру.

Театральна студія студентів та викладачів «Introvision» (художній керівник — Ігор Шаблій) представила неймовірно яскраве дійство справжньої краси української вишивки, одягу, голосу, живої музики, танцю — українського таланту, який так щиро палахкотів перед глядачами.

Через «Традиції віків» присутні побачили величну постать Данила Галицького (Дмитро Якимець), трагічні хвилини з життя дружини Богдана Хмельницького — Олени Чаплинської (Софія Бондарук), загадкову красу української мольфарки (Варвара Паляниця), а також хвилюючий та надзвичайно гарний обряд весілля українських молодят (Борис Шамчук, Катерина Мостова, Тетяна Мостова, Оксана Гарматюк, Ігор Баран, Ігор Боднарчук, Микола Пастух, Юліана Грицаюк, Наталя Даниленко, Руслан Матящук) у неймовірних костюмах від творчої студії «Театру мод» Галицького коледжу імені В'ячеслава Чорновола під керівництвом Оксани Грицай.

А скільки гумору та чудової гри було у «Сорочинської ярмарки», уривок з якої показали Олеся Пастущин, Надія Литвиненко, Роман Бартошевський, Максим Мартинчук та Микола Макаренков.

І Танго! Пристрасне, емоційне Танго під чуттєву «Гуцулку Ксеню», у виконанні двох полум'яних половинок: Наталі Даниленко та Назара Калініна у супроводі гарячого вокалу Валерії Жарко, Ярини Берези, Андрія Дем’янчука, Бориса Шамчука та мистецького виконання Вадима Яцишина, Маріо Сколіо, Ігоря Телішко, Олега Худика, Віктора Хомишина, Бориса Шамчука, Севастяна Глинянчука та Святослава Бакана.

Запам'яталися миті прикрашені музичним супроводом Уляни Митник та Івана Вербіцького, вокалом Уляни Митник, Вікторії Телекової та Андріани Гарматюк, а також неперевершені танцювальні номери у постановці Наталі Даниленко.

Загадковості театральному дійству додали виступи надзвичайних ведучих — Лесі Назаревич, Ілони Тучак, Миколи Пастуха, Валерії Жарко, Юліани Грицаюк та Діани Бондарук.

Наповнена величезною енергією національної ідентичності, мистецька програма дозволила ще раз із захопленням згадати та відчути, що таке Українська культура, Українська Історія та Українська Вишиванка!