Шановні викладачі!

Доводимо до вашого відома, що Україною отримано окреме вікно фінансування конкурсів Програми Еразмус+ у 2019-2020 роках. Додаткове фінансування виділено за напрямом Key Action (KA)1 «Міжнародна кредитна мобільність» у розмірі 2,5 млн. євро, а також напрямок Key Action (KA) 2 «Розвиток потенціалу вищої освіти» у розмірі 2 млн. євро і «Жан Моне» у розмірі 0,5 млн. євро.

З метою узгодження проєктів, що реалізуватимуться українськими закладами вищої освіти, із законодавчими процесами у системі вищої освіти Міністерства освіти і науки України визначено ключові пріоритети з числа затверджених Європейською Комісією національних пріоритетів для України на 2018-2020 роки (erasmusplus.org.ua/erasmus/ka2-proekty-spivpratsi) для проєктів Програми Еразмус+ за напрямом Key Action (KA)2 «Розвиток потенціалу вищої освіти», що подаються як за загальною рамкою фінансування, та у межах окремого Вікна фінансування для України за конкурсом 2020 року.

  • Пріоритет 1. Антикризове управління закладами вищої освіти
  • Пріоритет 2. Викладацька майстерність
  • Пріоритет 3. Розбудова архітектури освіти дорослих
  • Пріоритет 4. Запровадження механізмів визнання результатів навчання неформальної та інформальної освіти
  • Пріоритет 5. Цифровізація вищої освіти

Наголошуємо, що з метою отримання мандату підтримки Міністерства освіти і науки України, проєктна команда має до 15 січня 2020 року надіслати до директорату вищої освіти і освіти дорослих та головного управління міжнародного співробітництва, директорату стратегічного планування та європейської інтеграції короткий опис проєкту із зазначенням обраних національних пріоритетів та доданої цінності проєкту для процесів реформування системи вищої освіти України. Пропонований проєкт має орієнтуватися на законодавство, рекомендації та гарні практики Європейського простору вищої освіти.

За детальною інформацією просимо звертатись у відділ міжнародного співробітництва (вул. Руська, 56, корпус 2, каб. 30).