Університетська спільнота вшанувала пам’ять Кобзаря та поклала квіти до підніжжя його пам’ятника

9 березня 2021 року, з нагоди 207-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка, університетська спільнота вшанувала пам’ять Великого Кобзаря.

Традиційно урочистою ходою представники керівництва університету та студентського самоврядування прийшли до пам’ятника Великого Пророка, щоб вшанувати його пам'ять.

Участь у покладанні квітів взяли ректор університету професор Петро Ясній, проректор з науково-педагогічної роботи Степан Дячук, проректор з економіки та розвитку Роман Шерстюк, начальник відділу у справах молоді та зв'язків з громадськістю Оксана Гарматюк, голова студентської ради університету Світлана Криськова та студентський декан факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії Володимир Дерев'янко.

«Тарас Шевченко — великий талант: мислитель, поет, художник, прозаїк, драматург. Саме за свій життєвий поступ і творчість, патріотичну громадянську позицію, він заслужив високоповажних і найвищих для людини титулів: Геній, Пророк, Апостол. Усе життя і творчість поета від народження і до смерті пронизана любов’ю до України. Він — той, який надихає, мотивує, а його слово актуальне тут і зараз. Він невичерпний і нескінчений», — поділилась своїми думками в інтерв'ю студентському телебаченню начальник відділу у справах молоді та зв'язків з громадськістю Оксана Гарматюк.