Міжнародна співпраця

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя з офіційним візитом відвідала делегація компанії «Устронянка» - провідного виробника безалкогольних напоїв у Польщі.

В результаті тісної співпраці ректорату нашого університету та дирекції компанії «Устронянка», особливо голови правління компанії пана Міхала Божека, в університеті відкрито спільну лабораторію комп'ютерних систем і мереж (ауд. 501), де студенти зможуть опановувати основи програмування, комп'ютерних наук та автоматизації технологічних процесів, зокрема і в харчовій промисловості. Мережеве обладнання для створення даної лабораторії надано українським представництвом фірми «D-link».

Польські підприємці зустрілися також із студентами механіко-технологічного факультету та Факультетів переробних і харчових виробництв, комп'ютерних технологій та комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії. Директор заводу компанії «Устронянка» у м. Бяла (Польща) Павел Рубінський високо оцінив знання, старання та виховання студентів, що проходили практику влітку у 2009 році на його підприємстві, та розповів про нові можливості його компанії. Польські колеги також провели зустрічі з науковцями університету, відвідали музей, де відзначили необхідність популяризації відомостей про нашого визнаного вченого електротехніка та фізика Івана Пулюя. Зацікавив гостей своїми можливостями і спортивний комплекс університету «Політехнік».