«Зимова школа з програмування 2010»

Команда Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, у складі студента гр. СП-11 Брунеця Юрія, студента гр. СН-41 Кукурудзяка Віктора, студента гр. CІ–31 Щура Андрія та керівника команди — асистента кафедри програмної інженерії Михалика Дмитра, взяла участь у міжнародних змаганнях з програмування «Зимова школа з програмування 2010», які відбулися у Харківському національному університеті радіоелектроніки з 18 по 26 лютого 2010 року.

Метою проведення школи є сприяння у підготовці висококваліфікованих фахівців у галузі програмування шляхом залучення до змагань найбільш сильних команд програмістів, а також організації обміну досвідом між студентами та викладачами, які активно працюють у сферах алгоритмізації, програмування та програмної інженерії.

Окрім самих змагань, учасники школи відвідували лекційні заняття з побудови високоякісних алгоритмів та структур даних і їх застосування до вирішення різноманітних теоретичних та практичних завдань, які проводилися професіоналами світового рівня, призерами міжнародних олімпіад по програмуванню, з України, Росії та Грузії. Зокрема, лекторами були два провідних програмісти компанії Яндекс.

Команда ТНТУ, що вперше була представлена на такому високому форумі, в цілому показала непогану теоретичну підготовку, значною мірою збагатилася професійним досвідом та була атестована відповідним сертифікатом.

Загалом, у роботі школи взяло участь більше 65 команд з країн СНГ.