ТНТУ розвиває франко-українську кооперацію з компанією BETEN INGENIERIE

Нещодавно доктор фізико-математичних наук, професор Михайло Петрик, завідувач кафедри програмної інженерії та директор Центру франко-української наукової кооперації і підготовки персоналу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя відвідав в Парижі офіс провідної французької компанії BETEN INGENIERIE та зустрівся з її Президентом, кавалером ордену Почесного Легіону, паном Жаном Роше.

Компанія BETEN INGENIERIE є знаною в світі високотехнологічними проєктами в галузі безпечної енергетики, газової та нафтової галузі, енергозберігаючого теплопостачання і відновлюваних джерел енерґії, інженерної екології та екобудівництва, а також гуманітарної і культурної діяльності. Компанія веде активну діяльність в цих сферах в Україні та надає Україні посильну гуманітарну допомогу.

У ході спілкування французькі колеги зазначили, що зацікавлені в співпраці з Тернопільським національним технічним університетом імені Івана Пулюя й підготовці інженерів високого рівня практично усіх спеціальностей: від інженера-механіка до програмного інженера через проходження високотехнологічних і високоінтелектуальних стажувань в рамках комплексних проєктів, які впроваджує компанія.

Сторони обговорили ключові питання розвитку науково-технічного співробітництва, можливостей стажування кращих студентів та науковців університету, що володіють на високому рівні англійською або французькою мовою на об’єктах компанії, що буде відображено відповідними угодами про співпрацю.

Йшлося і про спільне впровадження компанією BETEN INGENIERIE та ТНТУ високотехнологічних проєктів в м. Тернопіль і Тернопільській області.

Під час візиту професора Михайла Петрика французькі колеги вчергове засвідчили свою підтримку Україні та вкотре передали гуманітарний вантаж, що містить енергогенератори, медичне устаткування, ліки, продукти дитячого харчування й інші необхідні матеріали.