У день народження Івана Пулюя

2 лютого 2011 року у нашому університеті відбулись урочистості з нагоди 166 - річниці від дня народження видатного земляка, всесвітньо знаного фізика, винахідника, гуманіста і патріота України Івана Пулюя.

Програма свята була різноманітною та насиченою за своїм змістом, адже відкривала багатогранність образу Івана Пулюя.

Розпочалось свято з покладання квітів до погруддя та до пам'ятних знаків славетного вченого. Віддати своє пошанування прийшли також представники влади та громадськості - перший заступник голови Тернопільської обласної ради, Тарашевський Сергій Олександрович; заступник міського голови Тернополя з гуманітарних питань, Бицюра Леонід Олексійович; директор державного архіву Тернопільської області, Гумен Юрій Євгенович та вчитель гримайлівської середньої загальноосвітньої школи, Смолярська Ольга Зеновіївна.

Опісля всі присутні могли здійснити екскурсію по музею Івана Пулюя в ТНТУ, а також ознайомитись з новими архівними надходженнями.

Продовженням дійства стали пулюївські наукові читання у читальній залі науково-технічної бібліотеки нашого університету, де вступне слово мовив ректор, Петро Володимирович Ясній.

Доповідали:

  • Рокіцький Олександр Михайлович, кандидат історичних наук, доцент кафедри фізики ТНТУ ім.І.Пулюя - «Його життя було взірцем безкорисливого служіння науці та українському народові.»
  • Онисько Галина Ярославівна, директор науково-технічної бібліотеки ТНТУ ім.І.Пулюя - «Електронний фонд Івана Пулюя в інституійному репозитарії ELARTU.»
  • Филима Юлія, студентка 2 курсу ТНТУ ім.І.Пулюя - «Іван Пулюй – громадсько-політичний діяч.»
  • Лазарюк Валерій Володимирович, начальник центру міжнародного співробітництва ТНТУ ім.І.Пулюя - «Про нові надходження матеріалів про Івана Пулюя з чеського технічного університету в Празі.»
  • Шинкарук Оксана, студентка 2 курсу ТНТУ ім.І.Пулюя - «Перший повний україномовний переклад Біблії Іваном Пулюєм.»