Брати Капранови та "Кобзар-2000"

28 березня 2011 року в читальній залі ТНТУ ім.І.Пулюя відбулась зустріч з одним із відомих братів-письменників, Дмитром Капрановим.

Письменники та видавці брати Капранови відвідали Тернопіль. Один із братів, Дмитро Капранов, завітав у наш університет, де презентував доволі відому та епатажну книгу, написану у дуеті з братом Віталієм, "Кобзар-2000. Нові та найновіші розділи."

Дивовижна, самобутня, смішна, талановита – такі слова приходять в голову, коли говориш про «Кобзар 2000». В книзі описується Україна, але незвична, а пропущена через творчу призму сприйняття Капранових – в ній живуть відьми та вовкулаки, та все ж є мобільники та автомобілі. Дуже смішні, драматичні, а подекуди й трагічні історії відбуваються в ній. Ще одна цікава деталь полягає в тому, що книга поділена на дві частини: SOFT, рекомендований для жінок, HARD - для чоловіків. А для того, щоб знайти свою половину, треба тільки перевернути книжку.

Ця книга приклад сучасної літератури, яка зацікавить українського читача. Саме таке захоплення вона викликала у студентської молоді, яка не приховуючи своїх емоцій, поринула у світ містики та реальності капранівських русалок, відьом, упирів та вовкулаків.

То ж читаймо і отримуймо задоволення від прочитаного.