Програма співробітництва з міською радою

23 березня 2011 року у Тернопільській міській раді міський голова Сергій Надал та ректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Петро Ясній підписали програму співробітництва між Тернопільською міською радою та Тернопільським національним технічним університетом.

Підписання програми співпраці Тернопільської міської ради та Тернопільського національного технічного університету ім.І.Пулюя відбулося відповідно раніше укладеної Угоди про співпрацю. Тернопіль – визнаний науковий центр України та Європи, однак досі не було налагоджено належної взаємодії науковців, освітян та управлінців. Через це науковий ресурс Тернополя донедавна не мав суттєвого впливу на розвиток нашого краю.

Науковці ТНТУ готові долучитися як до участі в розробці стратегічної довгострокової програми розвитку міста Тернополя та приміської зони до 2030 року, так і до впровадження практичних наукових розробок по утилізації сміття, моніторингу гепатогенних зон, очистки відпрацьованих газів, контролю забруднення повітря та довкілля, енергоаудиту комунальних закладів, зокрема шкіл, кавітаційної очистки води, диспетчеризації вуличного освітлення, комплексного управління рухом міського транспорту, енергозберігання, побудови міні-ГЕС.

Серед пропозицій науковців є і такі, що стосуються підготовки міста до Євро 2012 – створення wi-fi зон. впровадження систем выдеоспостереження за громадським порядком у місті.

Слід зауважити, підписання програми співробітництва створить практичне підгрунття для впровадження наукових розробок задля покращення якості життя тернополян, створення умов реального науково-технічного прогресу в місті.