Змагання з роботехніки

26 березня 2011 року студенти гр.РП - 41 кафедри приладів і контрольно-вимірювальних систем Роман Величко і Павло Мальований взяли участь у міжнародних змаганнях з робототехніки, організованих “Асоціацією робототехніки” (www.roboart.org.ua) у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.

За правилами, спроектований ними автомобіль-робот, що являє собою іграшкову машинку додатко-во оснащену сенсорами і керований спеціально розробленим ними контролером та програмним забезпечен-ням повинен якнайшвидше проїхати спеціальною трасою (десяток кругів загальною довжиною 500 метрів), оминаючи перешкоди і суперників.

В змаганнях брали участь 20 команд з України, Білорусі та Румунії. Відеосюжети змагань, що ви-світлювались телевізійним каналом «Інтер»:

В призери з першого разу команда не попала, але досягнуті результати дають надію на успіх у на-ступному турі змагань, який проходитиме 28 травня 2011 року в Івано-Франківську.

Бажаємо команді успіхів у вдосконаленні апаратно-програмних засобів робо-автомобіля і нових здобутків.

Запрошуємо до участі нових ентузіастів з тим щоб можна було розвивати і відпрацьовувати подібні технічні та програмні засоби на наших внутрішньоуніверситетських змаганнях, формувати змагальний дух в сфері програмування мікроконтролерів, робототехніки, обмінюватися ідеями та досвідом.




Відпрацювання схемних і програмних рішень машини-робота в лабораторії інформаційних технологій та інтелектуальних систем кафеди ПВ.
Автомобіль-робот на трасі