Всеукраїнська олімпіада з програмування

9 квітня 2011 року на базі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя проходив перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування.

Урочисте відкриття очолив голова олімпіади, виконуючий обов'язки першого проректора, проректора з навчальної роботи Митник Микола Мирославович. З привітальним словом до присутніх звернувся перший заступник начальника управління освіти і науки ТОДА Долинний Володимир Васильович.

Опісля жеребкування учасники розійшлися по аудиторіях, де розпочалось безпосереднє проведення змагань, яке тривало впродовж п'ятьох годин.

Участь в олімпіаді приймали команди Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя, Тернопільського національного економічного університету, Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка, Галицького інституту ім. В’ячеслава Чорновола, Бережанського агротехнічного інституту, Технічного коледжу ТНТУ (загалом 21 команда).

Переможцями стали:

  • I місце - команда [ TNTU ] TNTU_FIC_1 (Кукурудзяк, Вітоль, Максимець) (загальний 11)
  • II місце - команда [ TNTU ] TNTU_FIC_2 (Пйонтко, Дереш, Мороз) (загальний 20)
  • III місце - команда [ TNTU ] TNTU_SE (Vitruk, Orlov, Brunets) (загальний 25)
  • IV місце - команда [ TNPU ] TNPU_StackOverflow (Patserkovskyy, Ishchak, Ditchuk) (загальний 38)

Вітаємо!

Команди-переможці І етапу нагороджені відповідними сертифікатами, а також зможуть представляти Тернопільську область на ІІ етапі олімпіади (1/4 світового фіналу).

Метою олімпіади було створення умов для формування і підготовки університетських команд для участі в командній студентській першості світу з програмування АСМ-ICPC (Association for Computing Machinery – International Collegiate Programming Contest), яка спирається на національні та регіональні олімпіади з програмування в усьому світі для визначення команд - учасниць світового фіналу.