Літературна зустріч

11 травня 2011 року в Тернопільському національному технічному університеті ім.І.Пулюя в рамках ІІ фестивалю української книжки «Джура-фест» відбулась літературна зустріч із письменницями Вікторією Горбуновою та Мирославою Замойською (літ. псевдо – Дара Корній), де авторки презентували свої нові твори.

Вікторія Горбунова, отримала диплом “Вибір видавців” 2010 року за роман “Мрія про маленьке життя” (вийшов друком у видавництві “Нора-Друк”). Сама жінка не лише письменниця, а й кандидат психологічних наук, доцент, викладач кафедри соціальної та практичної психології Житомирського державного університету імені Івана Франка, має власну консультативну практику, продовжує навчатися психотерапії та консультуванню в рамках українських та міжнародних програм, веде бізнес-тренінги та тренінги особистісного зростання, фахово займається проблемами психології командотворення, а також являється акторкою Житомирського плейбек-театру. Вікторія Горбунова автор двох книг – «Записки шкільного психолога» (2009) та «Мрія про Маленьке життя» (2010).

«Мрія про Маленьке життя» – це не просто жіночий роман, який примушує замислитися над таїнством народження і смерті, це книжка - переплетення власного досвіду письменниці, переживань колег з терапевтичних груп та історій її клієнток.

Друга наша гостя – Мирослава Замойська або ж Дара Корній, володар 3 премії конкурсу "Коронація слова" 2010 року за роман “Гонихмарник” (вийшов друком у видавництві “Клуб сімейного дозвілля”). Письменниця народилася на Волині, і саме з Волині починається дія її роману “Гонихмарник”. Зараз живе у Львові, де ця дія продовжується. Закінчила Українську академію друкарства. Пише також дитячі твори. За її словами, “Гонихмарник” – її перший “дорослий” роман, хоча головними героями його є підлітки, і читачами, мабуть, також. Після його виходу у світ авторка здобула неофіційне звання «української Стефані Майєр» «Моя донька зачитувалась вампірськими сагами Майєр і щоразу із запалом переказувала мені їх сюжети, – зізналась Дара Корній. – Мене злило те, що українські підлітки захоплюються чужоземною містикою, не знаючи, наскільки потужнішим є пласт української міфології. Вирішила довести, що рідна фантастика може бути кращою за світову». І їй це вдалося.