Міжнародний семінар на тему:
«Інтеграція України у Європейський освітній простір. Презентація Балтійської Університетської Програми».

25 травня 2011 року Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя з нагоди святкування Дня Європи в Україні проводить міжнародний семінар на тему "Інтеграція України у Європейський освітній простір. Презентація Балтійської Університетської Програми".

Головними питання семінару є розкриття можливостей європейської вищої освіти для українських студентів, підвищення кваліфікації викладачів та стажуванні науковців у провідних університетах країн Балтійського регіону, а також залучення місцевих органів влади та бізнесу до участі у спільних проектах європейських міст Балтійської університетської мережі. В семінарі приймають участь викладачі провідних шведських та українських університетів.

Балтійська університетська програма заснована в 1991 році як міжуніверситетська програма та є мережею до якої входить понад 230 університетів та науково-освітніх закладів вищої освіти Балтійського басейну із 14 європейських країн. Діяльність програми координується Центром сталого розвитку Університету Уппсала (Швеція). Основними питаннями європейської освітньої ініціативи є розвиток та впровадження економічних, соціальних та екологічних стандартів сталого розвитку, демократичної культури та мирного міжнародного співробітництва в Балтійському регіоні. Метою Балтійської університетської програми є підтримка університетів Балтійської мережі, що відіграють центральну ключову роль в регіоні в розвитку суспільства через освіту молодого покоління та є громадським ресурсом накопичення та отримання знань. Це досягається через впровадження університетських дисциплін та курсів та участь у проектах співпраці з місцевою владою та меріями.

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя є визнаним міжнародним центром освіти та науки, який є першим університетом західних областей України, що набув членства у Європейській асоціації університетів EUA (1999), Болонській Великій Хартії Університетів Magna Charta (2005), Мережі вищих інженерних шкіл Франції "n+i" (2006). мережевій Академії компанії CISCO (1999). 4 березня 2011 року ТНТУ приєднався до мережі Балтійської університетської програми BUP та уклав договір з Університетом Уппсала.

Семінар проводиться спільно з Університетом Уппсала (Швеція) та Центром країн Північної Європи ЛНУ ім. І. Франка.

Семінар відбудеться у науково-технічній бібліотеці ТНТУ ім. І. Пулюя за адресою м. Тернопіль, вул. Руська, 56, корпус 2, ауд. 56. Початок семінару о 11.30.

Програма заходу додається.