Франкомовність як запорука успіху

23 червня 2011 року в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбулось урочисте вручення сертифікатів із знання французької технічної мови групі 30 випускників Центру франко-української наукової кооперації і підготовки персоналу. Слухачами Центру є студенти університету та інших навчальних закладів, викладачі, інженери, які хочуть поглибити свій рівень французької ділової мови.

Перед слухачами Центру з вітальним і напутнім словом виступили проректор з наукової роботи університету, професор Рогатинський Р.М., директор Центру, зав.кафедрою програмної інженерії Петрик М.Р. та викладач Центру Кінах Т.Ф.

Випускниця курсів Тетяна Хоменко висловила щиру подяку від імені всіх слухачів, підкресливши високий рівень підготовки Центру, сучасну методологію викладання французької мови, технічну базу, що спрямовані на високий рівень оволодіння комунікативною французькою мовою навіть для осіб, які взагалі її не вивчали.

До слова Центр, який створений в університеті за підтримки Посольства Франції в Україні окрім освітніх послуг у вивченні французької мови, надає постійні консультації студентам та науковцям щодо діючих французьких освітніх програм, програм стажувань та обміну студентів, науковців та інженерів.

Центр має добрі налагоджені стосунки з багатьма провідними французькими і франко-фонійними інституціями, такі як Асоціація випускників французьких освітніх програм (AUDESF), Діловою французькою лігою (ACFAU), Міжнародною франко-фонійною агенцією вищої освіти у Франції CAMPUS/FRANCE, мережею Вищих інженерних шкіл Франції Reseau “nFi” та інш. Щорічно слухачі Центру беруть участь у міжнародному ярмарку «Освіта кар’єра», організованого Посольством Франції в Україні та МОНУ. Такі та інші дієві міжнародні зв’язки та заходи дають можливість для студентів та науковців університету суттєво вдосконалити свій професійний та комунікативний рівень, розвивати заново творче ділове партнерство у Франції та Європейському Cоюзі в цілому.