Літній молодіжний міжнародний форум CACTUS'11

1 - 11 серпня 2011 року у освітньо-мистецькому центрі "Політехнік" ТНТУ імені Івана Пулюя відбуватиметься Літній молодіжний міжнародний англомовний форум "CACTUS'11".

Презентація проектів форуму "CACTUS'11" відбудеться 11 серпня 2011 року в актовій залі освітньо-мистецького центру "Політехнік" (м. Тернопіль, вул. Білогірська, 51) о 11 год. 30 хв.

Співорганізаторами та партнерами форуму "CACTUS'11" стали:

Програма CACTUS, Community ACTion Ukrainian Style - Соціальні Проекти в Українському Стилі (cactus-ua.org), була створена активною молодіжною групою заради розвитку громадського лідерства. Програма передбачає проведення національного форуму, на якому учасники з усієї України мають шанс вивчити основи лідерства, роботи в команді та планування проектів, а також розвинути цікаві та корисні навички у різноманітних сферах.

Метою програми CACTUS'11 є покращення лідерських здібностей учасників, допомога в усвідомленні важливості громадських ініціатив у сучасному суспільстві, заохочення учасників до організації власних проектів та забезпечення їх необхідними знаннями і матеріалами для цього, надання можливості спілкування із носіями англійської мови, створення мереж молодих лідерів в Україні, а також нові знайомства з іноземними волонтерами із метою майбутньої зміни українського суспільства на краще.

Після завершення основної програми форуму учасники розділяються на регіональні групи та розробляють власні громадські соціальні проекти суспільного спрямування, які потім втілюють за допомогою координаторів та грантової підтримки. На організацію проектів кожна група має можливість отримати грант в розмірі до 1 000 грн. Проекти 2010 року були успішними і водночас стали платформою для практичного застосування навичок, здобутих учасниками впродовж CACTUS в реальному житті. Серед проектів, які були проведені у минулих роках – інтерактивні програми в дитячих будинках, англомовні клуби при навчальних закладах, проекти спрямовані на пропагування здорового способу життя (зокрема інформативний семінар про анорексію), програми допомоги школам (оновлення бібліотечних книжок та шкільної радіо системи), інформаційні семінари з ВІЛ/СНІД, заохочувальна кампанія здачі крові для медичних установ, різноманітні тренінги направлені на розкриття лідерських якостей у молоді та навіть практичний форум для студентів-перекладачів.

Програма здійснюється за участі молодіжних лідерів України та інших країн, усі з яких є носіями англійської мови або ж вільно нею володіють. Це сприяє залученню талановитих тренерів з різних куточків планети, а учасникам надає можливість покращення мовних навичок та розвитку нових знайомств. Координатори форуму – це команда з 27 вчителів-волонтерів, серед яких 14 представників США у рамках програми Корпус Миру та провідні молодіжні українські громадські діячі. 60 учасників - активна молодь віком від 16 до 18 років; 40 з них - представники різних куточків Західної України, а 20 представляють саме місто Тернопіль. Практично всі вони вже мають певний попередній досвід в сфері волонтерської та громадської діяльності. Протягом восьми днів відбудуться різноманітні майстерні, які проводитимуть досвідчені громадські лідери, а також чисельні інші цікаві заходи (День Пікніка, Латино-Американська вечірка, Вечір ігор, Жива бібліотека).

Відділ міжнародних зв'язків ТНТУ: тел. 252976