Кафедра харчової біотехнології і хімії

Навчальна робота кафедри

Спеціальність:

  • 181 «Харчові технології»

Підготовка бакалаврів

Обов’язкові дисципліни:

  • Аналітична хімія
  • Біохімія
  • агальна та неорганічна хімія
  • Органічна хімія
  • Фізична і колоїдна хімія
  • агальні технології харчової промисловості
  • Науково-дослідна робота студентів
  • ехнологія оздоровчих харчових продуктів
  • ехнологія полісахаридів та їх застосування у харчовій промисловості
  • Харчова хімія

Вибіркові дисципліни:

  • Основи фізіології та гігієни харчування
  • Теоретичні основи технології харчових виробництв
  • «Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів»
    • Технологія зберігання плодів та овочів
    • Фізико-хімічні та біологічні основи технології галузі
    • Контроль якості та безпеки продукції галузі
    • Мікробіологія галузі
    • Проектування підприємств галузі
    • Технологічні розрахунки, облік і звітність у галузі
    • Технологія галузі
  • «Зберігання, консервування та переробка молока»
    • Мікробіологія молока і молочних продуктів
    • Облік і звітність у молочній промисловості
    • Основи отримання та первинного оброблення молока
    • Проектування підприємств молочної промисловості
    • Технологічне обладнання молочної промисловості
    • Технологічний і хімічний контроль виробництва молочних продуктів
    • Хімія і фізика молока і молочних продуктів
    • Технологія молока і молочних продуктів

Підготовка магістрів

Обов’язкові дисципліни:

  • Системи сертифікації технологічних процесів на підприємствах харчової промисловості

Вибіркові дисципліни:

  • Світові досягнення харчової науки
  • «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів»
    • Безвідходні технології консервних виробництв
    • Інжиніринг підприємств плодоконсервної промисловості
    • Інноваційні технології переробки плодів та овочів
    • Оптимізація техніко-технологічних об’єктів плодоконсервної промисловості
    • Технологія продуктів функціонального призначення
  • «Технології зберігання, консервування та переробки молока»
    • Біологічно активні сполуки молока
    • Інжиніринг молокопереробних підприємств
    • Мікробіологічні основи створення заквасок для молочних продуктів
    • Оптимізація техніко-технологічних об’єктів молочної промисловості
    • Сучасні технології молока і молочних продуктів
7 червня 2017 року