Візит племінниці Івана Пулюя

24 червня 2013 року університет відвідала внучата племінниця Івана Пулюя пані Ольга Мовчан разом із чоловіком Стівом Новаком.

Візит в Україну пані Ольга, яка проживає в Сполучених Штатах Америки, приурочила святкуванню 100-річчя з дня народженння свого батька Юліана Мовчана — відомого публіциста, письменника, політичного діяча, уродженця Житомирщини. Також пані Ольга уже давно мріяла побувати у місцях, що нерозривно пов'язані з долею її двоюрідного діда — всесвітньознаного фізика і винахідника Івана Пулюя. Отож, її маршрут проліг через Прагу, де похований Іван Пулюй, через Гримайлів — родиме село нашого земляка, через Тернопіль та Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя.

В університеті Ольга Юліанівна відвідала музей Івана Пулюя та прослухала цікаву розповідь про представлену експозицію від доцента кафедри фізики, кандидата історичних наук Олександра Рокіцького. Завітала пані Ольга і до науково-технічної бібліотеки ТНТУ (в біблітеці знаходиться одне з погрудь Івана Пулюя). Вона пообіцяла вислати рукопис книги про Івана Пулюя, написаної її дідом — двоюрідним братом І.Пулюя (книга наразі ще не видана) та інші документи (відбитки, статті, замітки в іноземних виданнях про святкування 150-річчя з дня народження Івана Пулюя).

Пані Ольга висловила щиру вдячність ректору університету Петру Яснію, виконавчому директору Фонду Олександра Смакули Василю Липовецькому за гостинну зустріч та прийом в Тернопільській політехніці. Світлі спогади про зустріч, сказала пані Ольга, назавжди залишаться не лише на фото, а й у її серці.