Великий студентський велопробіг

15 жовтня 2013 року студенти Тернопільської політехніки провели велопробіг з нагоди Дня Українського студента. Студентський велопробіг — один з кульмінаційних заходів святкового тижня в ТНТУ, адже в університеті уже вдруге відбувається Тиждень ураїнської вишиванки.

Перед початком велопробігу до студентів звернувся проректор з науково-педагогічної роботи Дячук Степан Федорович. Він радісно привітав студентство та підтримав їхню ініціативу розвитку велоспорту у Тернополі та здорового активного способу життя молодих людей. Таку ж думку висловила і заступник начальника управління у справах сім'ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради Заверуха Ольга Петрівна.

Додав драйву та гарного настрою велосипедистам і всім присутнім флешмоб «Вишиванка».

Маршрут велопробігу вибрали такий, що з'єднує головний корпус університету та освітньо-мистецький центр «Політехнік» (навч.корпус №10 або в народі — «болото»), адже часто саме сюди студентам доводиться добиратися на навчання. Як зазначила, начальник відділу виховної роботи та зв'язків з громадськістю ТНТУ Оксана Децик: «У нас багато студентів і навіть викладачів користуються велосипедами. Тому ми це і зробили. Більше того, також хочемо закликати розвивати велоінфраструктуру — доріжки, парковки по всьому Тернополю».

Загалом у велопробігу взяли участь близько трьох десятків учасників. Супроводжували велосипедистів кілька екіпажів ДПС.