Свято випускників у Тернопільській політехніці

27 червня 2014 року в освітньо-мистецькому центрі «Політехнік» відбулося урочисте вручення дипломів студентам-випускникам ТНТУ.

Цьогоріч навчання в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя завершили 367 спеціалістів та 51 магістр денної форми навчання, 336 спеціалістів та 37 магістрів заочної форми навчання та 762 студенти-бакалаври.

Урочисте дійство розпочалось із внесення на сцену хоругв усіх факультетів та виконання гімну ТНТУ. Зі словами вітань до випускників звернувся ректор університету Петро Ясній, також випускників привітали гості свята — генеральний директор ОСП Корпорація «Ватра» Щиренко Василь Васильович та голова правління ПАТ «Тернопільгаз» Караванський Олег Іванович.

Молодих людей, які завершують навчання і ступають на нову незвідану дорогу життя благословив отець Роман Дутчак з Архикатедрального собору міста Тернополя.

В цей пам'ятний для випускників день випускники разом із усіма присутніми в залі хвилиною мовчання пом'янули Героїв Небесної сотні та солдатів, які серед складних реалій сьогодення віддали своє життя за майбутнє України, захищаючи волю і незалежність нашої держави.

— Нам випала честь закінчувати навчання в рік святкування 200-річчя з дня народження пророка України — Тараса Шевченка. Наша держава переживає час нелегких випробувань. Яким буде майбутнє України, чи прийде вона до торжества демократії, моральних людських цінностей, чи відстоїть свою територіальну цілісність і незалежність? Що очікує випускників, чи буде це країна наших мрій і сподівань?! Зміни в Україні сьогодні залежать від кожного з нас, від усіх, хто сподівається на працю та реалізацію своїх можливостей в цій країні, хто хоче тут створювати сім'ї і народжувати дітей, всіх, хто хоче нової якості життя, — із риторичним закликом сказала ведуча заходу та випускниця факультету економіки і підприємницької діяльності Лідія Дерень.

Від імені випускників Тернопільської політехніки 2014 року випускник механіко-технологічного факультету, студентський мер Тернополя 2013/2014 н.р. Олег Грушицький подякував викладачам та батькам.

— В урочистий день ми також складаємо вдячність нашим викладачам, які впродовж усіх років навчання допомагали випускникам у їх становленні, здобутті знань та вихованні особистостей. Почуття гордості, любові і поваги переповнюють зараз наших батьків. Висловлюємо нашим батькам і викладачам щиру подяку і аплодисменти, — сказав Олег Грушицький.

Кульмінацією свята стало вручення ректором університету, деканами та заступниками деканів відповідних факультетів дипломів з відзнакою кращим студентам ТНТУ.

Несподіванкою дійства був святковий концерт та виконання рок-н-ролу викладачами та випускниками університету.

Цікаву святкову програму також підготували випускники факультету по роботі з іноземними студентами.